Amazon.de

Sunday, November 8, 2009

Windows 7 güvenlik sınavını geçti mi?"

Windows 7 güvenlik sınavını geçti mi?"

G Data, kullanıcıların Vista'ya oranla açık ve görülebilir bir biçimde daha hızlı olduğunu gözledikleri Windows 7'ye bir güvenlik testi uyguladı.

G Data bu yayınla (White Paper), Windows 7'nin sistem güvenliği açısından değişiklikleri ve zayıf noktaları konusunda genel bilgi sağlıyor. Ulaşılan sonuçlara göre; Windows 7 güvenlik konusunda değişiklik kaydetmemiş görünüyor. Güvenlik fonksiyonları kısmen daha iyi olsa da kullanılabilirlik açısından geriye gitmiş gibi.

G Data Güvenlik Laboratuarı Yöneticisi Ralf Benzmüller'e göre, Windows 7'nin güvenlik konusundaki yenilikleri Vista'nınkinden daha fazla kozmetik değişiklikten oluşuyor.

Ralf Müler konu hakkında, "Her ne kadar Windows 7 yeni güvenlik programları ve fonksiyonları getirse de bunlar Vista'da olduğu gibi kolayca etkisiz hale getirilebilir. Bu durumda Windows 7'den güvenlik adına gözle görülür bir iyileşme beklemiyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: http://www.btnet.com.tr/wps/portal/bilisim/yazilim/isletim-sistemleri/detay?wcm.haberId=btnethaber_1257515352075